Complete metamorfose voor VDL Postma
De vernieuwde lashal bij ons in de fabriek

Complete metamorfose voor VDL Postma

16 oktober 2020

Door de groei van afgelopen jaren kampten we als VDL Postma vooral in de productie met ruimtegebrek. Ook groeiden de kantoren uit ons jasje. Redenen genoeg om het kantoor van VDL Postma extra uit te breiden.

Uitbreiding in ruimte

Diverse mogelijkheden zijn onderzocht van volledige nieuwbouw tot aanbouw aan de productiehallen. Uiteindelijk is gekozen voor aankoop van het pand en terrein van de voorbuurman’’, aldus directeur  van VDL Postma Johan Zwarts. Nu beschikken we over ruim 6.500 m² productie en magazijnruimte en ca 500 m² kantoorruimte.

Verplaatsing van complete lasserij

We hebben er voor gekozen om de complete lasserij uit het pand van VDL Postma te verplaatsen. Dit heeft onder meer als voordeel dat de lasserij gescheiden is van de rest van de productie en we de hal hebben kunnen voorzien van een ringleiding voor de lasgassen en een nieuw afzuigsysteem. Dit betekent dat het lassen beperkt wordt tot een afgesloten ruimte. 

Volledige renovatie

Voordat het pand betrokken kon worden is het volledig gerenoveerd. De lashal en de kantoren zijn compleet gestript, vloeren en wanden zijn eruit gesloopt. Alvorens de nieuwe betonnen vloer te kunnen storten zijn de lashal en de kantoren volledig opnieuw ingericht. Zie hieronder een voor en na foto. 

Voor-en-na-lasserij.png

Medio 2019 is de lashal betrokken en is begonnen met de herinrichting van de bestaande productiehallen van VDL Postma.

Uitbreiding machinepark

Deze extra ruimte gaf ons mogelijkheden voor een uitbreiding van het machinepark. Al enige tijd zagen we mogelijkheden voor uitbreiding van ons machinepark met een buislaser, een Trumpf TruLaser Tube 7000 met en fiber laserbron van 3 Kw. Deze machine heeft een capaciteit  van minimaal Ø12 mm t/m Ø 254 mm en alle vierkante en rechthoekige kokerafmetingen die hier binnen vallen. Ook hoeklijnen en andere profielen kunnen hiermee gesneden worden. Buiten staal, RVS en aluminium kunnen ook koper en messing gesneden worden. Uniek aan deze machine is dat wij beschikken over een geïntegreerde mogelijkheid voor vloeiboren en roltappen t/m M10.

Machine-2.jpg

Na afronding van de van de herinrichting van de productie is de verbouw  van de kantoren aangepakt. Het gehele pand is opnieuw opgebouwd en zowel verwarming, klimaatbeheersing, verlichting als isolatie van het gebouw is uitgevoerd volgens de modernste technieken.

Met het moderne machinepark op het gebied van plaatbewerking, buisbewerking, lassen en poedercoaten en het gereedkomen van de kantoren zijn wij in staat verdere groei te realiseren. Onze dank voor de realisatie hiervan gaat uit naar VDL en onze partners Bouwbedrijf Bruinsma uit Heerenveen en installatiebedrijf  ITD uit Drachten. 

VDL-Postma-2.png

Meer weten over ons machinepark?

Klik dan hier 

Terug